Konferencia dobrých, čistých a férových potravín

Pridané: 01.12.2014
Príbehy dobrých, čistých a férových potravín bol názov konferencie, ktorá sa uskutočnila vo Svite, 28. 11. 2014. Hlavnými organizátormi boli Slow Food Pressburg, Slow Food Tatry a OZ Ako chutí vidiek. Konferencia bola súčasťou celosvetových osláv dobrých, čistých a férových potravín v rámci Terra Madre Day (Deň Matky Zeme), ktoré prebiehajú v 150 krajinách sveta pod taktovkou medzinárodného hnutia Slow Food .
 
Na konferencii odzneli príspevky prezentujúce miestne gastronomické tradície a kvalitné potraviny. Bratislavská pražiareň kávy, sirupy Herbert, víno, minerálna voda, domáca zabíjačka z Brezovej pod Bradlom, tradičné ovčiarske produkty prezentované pani Ivetou Zuskinovou ako aj úspešné komunitné a potravinové trhy v Bratislave boli predmetom prezentácií a následných diskusií.  
Účastníci konferencie mohli ochutnať tradičné špaldové pečivo, štrúdlu či čerstvo zomletú kávu najvyššej kvality. 
Za MAS Horný Liptov sa konferencie zúčastnili Marcela Herichová, Ingrid Pavlíková a členovia MAS Horný Liptov ako organizátori konferencie: OZ Ako chutí vidiek Ladislav Raček a PhDr. Iveta Zuskinová. 
 


návrat


 | Archív